Semin, Semin, Semin

2010.11.13. 03:21

Az első harmadban már egy perc után ünnepeltek a Tampa játékosok, ám a bíró határozottan mutatta, hogy nincs gól, kapuvas volt. Vinny lövése a védőről a felső kapuvasra vágodott, ám közel sem volt a gólvonalhoz a lepattanáskor. Ellis magabiztosan fogta Semin és Green lövését is. A két csapat nem nagyon bírt egymással, mi nem nagyon tevékenykedtünk a támadó harmadban, inkább a Tampa kezében volt az írányítás, ha nem, akkor pedig jól támadtak le. Schultz hibáját Green egy nagyszerű passz blokkal javította, ám a pakk a kapu előtt maradt és a keveredésben ismét kapuvasat ütöttek a vendégek. Ez már figyelmeztető jel volt, ám nem figyeltünk a kapu előtt és harmadszor nem volt olyan szerencsénk, hogy vas legyen. Egyik pillantban még mi támadunk de a támadó harmadban megint elhagytuk a korongot, a kontrából Bergenheim indult meg, fonákos lövése a lehető legrosszabb helyre pattant, Teddy Purcell elé aki be is lőtte. 1-0. Knuble-t roughting-al kiszórták 5 perccel a harmad vége előtt. Indulhattunk volna SH-ban, ám Stecks a lábához kapta a korongot amely így mélyen a támadó harmadban kötött ki. Semin ellenben lövésig is eljutott SH-ban, ám Ellis a lepkéssel védeni tudta a lövését. Az előnyt nem tudta kihasználni a Tampa, de rögtön jött a következő emberelőny. Carlsont a játék késleltetéséért küldték ki. Vinny lövés eután Malone és Clark duhajok volták, ám Neuvytól nem lehetett elkotorni a korongot a védők pedig takarították a nem kívánatos elemeket. Green lőtt a semlegesből is de Ellis ezt természetesen nagyon könnyen hárította, az eredmény a harmadban már nem változott.

Két és fél perc telt el a harmadból, amikor Backstrom remek playmaker játékkal tálalt Semin elé, akinek lövését még Ellis védte, ám az előre húzodó Tom Poti fonákkal a már kiszolgáltatott Ellis kapujába lőtte a pakkot.1-1. Backstrom kétszázadik alapszakasz asszisztja volt ez, Poti pedig március nyolcadika óta először volt eredményes. Ezután több életjelet adott magáról a támadó alakulat, ám Bradley és Fehr ziccerben hibázott, Flash kiszorított helyről adott passzát Ellis behúzta. Semin remekül védekezett hátul és korongot szerzett de szerzett korongját Backstrom elszórta egy bátor passz kisérlettel, 3 tampai között akarta megjátszani Ovechkint. Zavar támadt a tampai védő erőkben, Laich középről még csak megsodorni tudta a pakkot, ám ennyi volt Knubienak aki lehetetlen helyről, lehetetlen gólt lőtt. Hátracsúszásból, fonákkal, kapumögül sodorta be a pakkot a kapuba. 1-2. Ezután a Tampa támadói életjelet adtak magukról, Vinny vezette a korongot a kapura, Bergenheim lőtt, ám Neuvy megtagadta az egyenlítést a botjával. Ezután Ovechkin lövése és Carlson lövése is elég homályra sikeredett a támadó harmadban, pedig Carlson nagyon tisztán lőhetett. Chimera is meglódulhatott de az ő lövése is elég homályra sikeredett, kettő az egyre és tiszta screenek esetén nem nagyon találtuk a kaput ebben a harmadban sem. Bradley Lundinon elkövetett - egyébként tiszta és szép - hitje Hallnak nem tetszett annyira, ezért harcra szólította fel, Bradsnek nem is kellett több, a szokásos ütős borítós győzelmét aratta. Mindenképp az idei év egyik legkellemesebb "meglepetése?" Brads teljesítménye. Az eredmény már nem változott a harmadban.

A harmadik harmadban 2 perc után Lundin lövését és az ismétlést is védte Neuvy, ám előny jöhetett a vendégeknek, hiszen Erskine boardingért kapott 2 percet. St. Louis kereste Neuvy lábai között  a helyet de nem találta. A következő buli után viszont lövése rossz helyre pattant hazai szempontból, a kipattanós Malone kotorta be. 2-2. Ezután Moore-t küldték ki Seminről hookinggal, kicsit véleményes volt, ám Semin nem törődött ezzel, Backstromtől kapott pakkjával jól megnézte a felső sarkot és a korong maradék mozgási energiája is segítette, hiszen az átvánszorgott Ellis vállán. 2-3. Ezután sokáig nem történt semmi érdekes, amikor Bergenheim és Green kapu előtti dulakodása kavart egy kicsit az állóvizen. Hátrányuk birtokában a Tampa lendült támadásba de Green és Erskine párosa remekül helyt állt, ahogy az utánok nem sokkal érkező Carlson - Alzner páros is, amelyből utóbbi kihozta a korongot Ovechkinnek. A támadó harmadban lévő korongot Ovechkin kikotorta Backstromnek, aki a kapu mögül Seminhez passzolt. Talán nem is kell mondani, hogy Semin természetesen gólt lőtt. 2-4. Előnyünk birtokában átadtuk a kezdeményezést a vendégeknek és kontrákra rendeződtünk be. Ez jól is ment egy darabig, bár a kontrákat nem tudtuk rendesen megjátszani és egy eladott korong után Stamkos idei 14. góljával szépített. 3-4. 5 perccel a vége előtt hihetetlen mázlink volt, hiszen a tampai lövés bőven mellé ment, ám Neuvy nagyon kitáncolt és a visszapattanóból leadott lövésnél esélye sem lett volna, ha nem segíti a vas. Viszont azzal, hogy az előbb említett lövésre elugrott, szintén nem volt esélye a vasról középre pattanó korongnál, amiből a szinte teljesen üres kapura csodával határos módon nem született gól, sőt, Semin kapta meg a korongot aki még nem tudta bevenni újra Ellis kapuját de remekül ismerte fel, hogy a második hullámban érkezik Ovechkin, aki meg is szerezte idei 9. gólját. Két gólos hátrányában a Tampa már 2 perccél lehozta kapusát, másfél percnél pedig időt is kértek, ám csak lehetőségekig jutottak. Stecks passzából Leich elvétette az üresen tátongó kaput. Támadt a Tampa, lőttek Malone és mások révén is, de nem jött össze semmi. Green felszabadítása után jöhetett a sor csere amivel az elit sor került jégre, ezzel megteremtve a lehetőséget egy esetleges Semin mesterhármasra. Első próbálkozásra még blokkolták a lövését, ám Backstrom megnyert bulija után visszakerült hozzá a korong a védőtől, amit nagyon önzetlenül tett Semin elé, aki a kék vonalról megszerezte idei második mesterhármasát. Ennek értékét azt is emeli, hogy 5.(mostani) mesterhármasának minden egyes gólját egy harmadban szerezte.

A mérkőzés hozta a tőle elvártakat. A csapatnak nagyon sokat kellett a védekezéssel foglalkozni, ám így is 6 gólt tudott szerezni. Neuvirth nem igazán vonható felelősségre egyik gólért sem. Bradley remekül játszott, ahogy Game Over is. Ovechkin 1+2, Backstrom 0+4+hihetetlen önzetlenség és gyönyörű passzok, játékszervezések, Semin 3+2+hihetetlen gól érzékenység, játékintelligencia.
Így esett hát győzelmünk a military nighton.
Folytatás szombaton Buffaloban.

GOAL SCORERS

TBL:   T. Purcell (09:27 - 1st) , R. Malone (PPG, 02:43 - 3rd) , S. Stamkos (12:43 - 3rd)
WSH:   T. Poti (02:21 - 2nd) , M. Knuble (07:51 - 2nd) , A. Semin (PPG, 04:33 - 3rd) , A. Semin (10:46 - 3rd) , A. Ovechkin (15:08 - 3rd) , A. Semin (EN, 19:44 - 3rd)
GOALIES

TBL: D. Ellis (L)
 WSH: M. Neuvirth (W)




ROCK THE RED!!!

Szerző: Buchek8

Szólj hozzá!

Címkék: gameday

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr372445632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása