Zárjon be a bolt

2011.09.18. 13:35

Határozatlan időre a blog szerkesztői felhagynak a munkával, a csapat imádatával azonban természetesen nem, tehát aki szeretne velünk és másokkal értekezni napi szinten a csapatról, avagy más csapatokról, az megtalál minket, a CenterIce fórum megfelelő topicjaiban.

Köszönünk minden látogatást és hozzászólást :)

ROCK THE RED!!!

Alzner aláírt

2011.07.15. 16:27

Csapatunk utolsó RFA játékosa, Karl Alzner is új szerződést kötött a csapattal. A fiatal védő $2.57 millió dollár ellenében írta alá új, két évre szóló szerződését, melynek értelmében a következő szezonban 1,3 millió dollárt fog keresni, utána pedig 1,27 millió dollárt.

GMGM elmondta, hogy elégedettek Karl Alzner két évre szóló újraszerződésével és érzik, hogy ő a védekező részleg egyik fontos része.

Szerző: Buchek8

Szólj hozzá!

Címkék: karl alzner

Távozásuk/érkezésük óta több játékos is nyilatkozott, arról, hogy milyen volt, vagy milyen lesz a csapatnál és, hogy mire számítanak, de először lássuk a múlt hét említésre méltóbb eseményeit.

Hétfőn bejelentették, hogy a veterán AHL védő, Danny Richmond szerződést kötött a csapattal. A szerződés egy évre szól és two-way, tehát az NHL-ben évi 525 ezer dollárt, míg az AHL-ben 125 ezer dollárt fog keresni. Ugyanezen napon jelentették be, hogy Steve Pinizzotto 5 év után távozik a franchisetól és a Vancouver Canucks(és farmja) szolgálatába áll, míg Andrew Joudrey a Columbus Blue Jackets gárdáját választotta.

Friss hír - Vokoun aláírt

2011.07.03. 00:34

Pár perccel ezelőtt volt olvasható a TSN-en, hogy Tomas Vokoun aláírt. Már az NHL.com-on is olvasható, tehát már mindenképpen hivatalos.

Vokoun 1 évre írt alá, 1,5 millió dollárért, ami nevetséges ár érte. Bejöttek tehát azok a jóslatok, melyek azt vetítették előre, hogy contender csapatba kevesebbért is aláír.

A 35 éves kapus remek teljesítményt nyújtott egy gyenge csapatban. Az elmúlt szezon során 2,55ös kapott gólátlagot mutatott be, .922es védési hatékonyság mellett. Védési hatékonysága egyébként az utóbbi hat szezon során mindig .919es vagy ennél jobb volt. Az elmúlt 4 évben, legalább 5 ezer védést bemutató kapusok között második - 15 kapus közül - .923as védési hatékonysággal.

Így tehát összeállt a cseh kapus duó :)

Július 1. - Értékelés

2011.07.02. 23:59

Semyon Varlamov 2 pickért cserébe - A dolog jó oldala: Első pillanattól kezdve óriási lehúzásnak tűnik, olyannak, amilyet GMGM-től igazán ritkán látni. A dolog lehúzás jellege nem abban van, hogy Varly nem tud megfelelő produkcióval kirukkolni, hanem abban, hogy rendkívül sérülékeny és egy ilyen sérülékeny kapusért két picket kapni, nagyon remek dolog. McPhee elismerte, ő maga is meglepődött azon, hogy megkapta Varlyért cserébe az említett ellenértéket.

Ma délután 6 órától megnyitott a szabadügynök piac. GMGM most sem volt tétlen, azonban döntései létjogosultságát jelenleg bőven megkérdőjelezhetjük. Lássuk a mai nap történéseit időrendi sorrendben.

19:16 - Csapatunk volt kapitánya, Jeff Halpern 1 évre írt alá a csapathoz 825 ezer dollárért.

19:25 - Boyd Gordon aláír a Phoenix Coyotes együtteséhez. 2 évre szóló szerződést kötött, melynek során az első évben 1,3 milliót, a második évben pedig 1,5 milliót fog keresni. Ügynöke elmondta, Gordonnak nem is tettek ajánlatot, valamint, hogy ügyfele új kihívásokat keresett.

20:03 - Semyon Varlamov egy első(2012) és egy második körös(2012 vagy 2013) draft jogért cserébe a Colorado Avalanche gárdájához került. Két évre írt alá, évi 2,75 millió dollár ellenében.

21:23 - Csapatunk leigazolta Joel Wardot és Roman Hamrliket. Ward 4 évre kötött szerződést, évi 3 millióért, Hamrlik pedig 2 évre írt alá, évi 3,5 millió dollárért.

22:15 - A Canucks leigazolta Marco Sturm-öt. Egy évre 2,25 millió dollárt fog kapni.

22:27 - Ryan Potulny aláírt a csapathoz.

 

Köszönjük Brads!!!

2011.07.01. 17:46

Sokáig nem akartam hinni a híreszteléseknek, miszerint Matt Bradley nem fog szerződést hosszabbítani a csapattal, azonban most úgy tűnik eljött a nagyon fájó búcsú ideje.

Larry Kelly, Brads ügynöke elmondta, hogy ügyfele soha nem kapott ajánlat kísérletet sem, a szerződése meghosszabbítására. Bradley a Washington fanok egyik legnagyobb kedvence lett az évek során. 677 mérkőzésen 59 gólt és 93 asszisztot jegyzett, a playoffokat is beleértve.

 

A Japers Rink pedig ezzel a cikkel búcsúzik nagyszerű tízesünktől.

A szerkesztők nevében kívánok neki sok szerencsét, sikert és köszönünk minden emléket Brads.

Brooks Laich aláírt

2011.06.28. 20:04

Brooks Laich július elsejétől UFA státuszba került volna, azonban bejelentették, hogy szeretett Brooksienk 6 további évre írt alá.


Laich egy nagyon zsíros kis szerződést tudott kicsikarni, hiszen 6 év alatt 27 millió dollárt fog keresni.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Brooks Laich nálunk folytatja a pályafutását." - mondta GMGM. "Brooks egyike a liga legjobb two-way játékosainak és legjobb évei még csak most következnek. Neki megvan a méret, sebesség és sokoldalúság kombinációja és vezetői képességei a klub értékes részét képezik."

 

"Szereti a városunkat és a szurkolói bázisunkat. Hálás vagyok, hogy megmutatta a hitét a csapatunkban és hogy minden lehetőségével annak szenteli magát, hogy közös céljainkat együtt valósítsuk meg." - mondta Ted Leonsis.

Az idő majd eldönti

2011.06.27. 14:34

Csapatunk GM-je, George McPhee egyértelmű jelet küldött a szurkolóknak, azzal, hogy első körös draft jogunkat elcserélte a chicagoi Stanley győztes Troy Brouwerre. Ebben mi az üzenet? Mivel nem sűrűn szoktunk első körös draft jogot cserélni, ezért nyilvánvaló, hogy GMGM megpróbál egyfajta most vagy soha szituációt teremteni, hiszen hiába voltak tehetséges prospectek, beérésük és csapatba építésük időbe telik, emellett még nem is biztos, hogy sikerül. Brouwer személyében azonban egy tapasztalt erő csatárral gazdagodtunk, aki már a következő szezonban a hasznunkra lehet.

Szerző: Buchek8

Szólj hozzá!

Címkék: draft

Draft 2011

2011.06.24. 15:54

Ma hajnalban elkezdődik az idei draft. Csapatunk - ahogy tavaly is - az első körben a 26. helyen fog választani, a Tampa, Boston, Vancouver, Toronto négyes előtt. Már írtunk pár tippet, az első körös választott kilétét illetően és a Face-off blogon is írtak erről - plusz este élő draft követés és chat -, azonban még most utoljára nézzük meg, kik lehetnek még, akik számításba jöhetnek.

Philip Danault: A QMJHL béli Victoriaville Tigres centere. Hatvanegy meccsen 24 gólt és 43 asszisztot jegyzett, miközben +17es +/- mutatót hozott össze. Danault-ot egy old-school stílusú kanadai játékosnak tartják, ami azt jelenti, hogy ő következetesen és odaadóan cselekszik meg - a legapróbb dolgokat is beleértve -  mindent a csapatért.

Tomas Jurco: Az igazi hockey fanatikusok biztosan emlékeznek a videóra, ami Jurco trükkjeiről jelent meg az NHL.com-on. Amellett, hogy nagyon ügyesen trükközik, ígéretzes játékos is. A QMJHL béli St. John Sea Dogs szélsője, 60 meccs alatt +47-el zárt, valamint 31 szerzett góllal és 25 asszisztal. A szlovák fiú a szezon nagy részében Stan Galiev csapattársa és sortársa volt, ezért  számunkra nagyon kedvező lenne, ha kiválasztanánk, hiszen összeszokásuk már megkezdődött, azonban a legtöbb mock drafter a 26.nál előkelőbb helyen rangsorolja.

Azoknak pedig, akik aggódnak a rossz választás miatt, GMGM a következőt üzeni:

2011-12 előrejelzés

2011.06.21. 15:56

 

Dany Sabourin kapus újabb egy évre írt alá a csapathoz. Szerződése ismét lehetővé teszi, hogy ha kell a Caps-ben játsszon, de alapjáraton a Bearsben fognak inkább számítani rá. A szerződés pénzügyi feltételeit nem hozzák napvilágra, jelentette ki GMGM.

Kolzig az új kapusedző

2011.06.16. 19:31

George McPhee bejelentette, hogy csapatunk korábbi kapusa, Olie Kolzig lesz az új kapusedző.

"Izgatottak vagyunk, hogy Olie személyében egy ismerős arc a staff új tagja" - mondta GMGM

Kolzig 711 mérkőzésen szerepelt játékosként a Capitals-ben, az 1989/90-es szezontól a 2007/08-as szezonig. Jelenleg majdnem minden Capitals kapus rekordot ő tart, úgy mint a mérkőzésszám, győzelmek(301), shutouts(35) és jégen töltött percek(41259), a minimum 3000 percet játszok között kapott gólátlagával(2,70) negyedik, védési hatékonyságban(.906) pedig harmadik. Az egy szezonra kivetített rekordjai pedig: 4371 jégen töltött perc, 41 győzelem, a minimum 1200 percet játszók között kapott gólátlaga(2,20) a második, védési hatékonysága .920, 6 shutout.

Olie Kolzigon kívül, Dave Prior - aki 12 évig volt kapusedző - is folytatja munkáját a kapusokért felelős igazgató és kapusedző ként is.

Csapatunk tulajdonosa, Ted Leonsis is nagyon izgatott és nagyon örül Kolzig visszatérésének és úgy gondolja, kapusainkat nagyon magas szintre lehet képes eljuttatni.

McNeill aláírt

2011.06.15. 17:01

Bejelentették, hogy az RFA státuszba került Patrick McNeill újabb két évvel hosszabbította meg szerződését. A szerződés két irányú, tehát McNeill lesz a tartalék védőnk, évi 525,000 dollár ellenében.

A 24 éves McNeill az elmúlt négy szezont a Hersheynél töltötte. Idén 51 mérkőzésen hét gólt, húsz asszisztot jegyzett.

Aki azt hitte, hogy Ovechkin offseason béli tevékenysége kimerül abban, hogy sört iszik, steak-et eszik és premier előtti vetítésekre jár új barátnőjével, az nagyobbat nem is tévedhetett volna, hiszen csapatunk kapitánya egy millió orosz rubellel támogatta nevelő egyesülete, a Dinamo Moszkva ifjúsági hockey programját.

Szombaton Ovechkin részt vett egy jótékonysági rendezvényen, ahol a Gillette vállalat "nagykövetének" szerepében odaadományozta az ominózus csekket. A rendezvény után Ovechkin a Sovetsky Sportnak adott interjút, következzék hát egy kis részlet ebből az interjúból.

Irbe nem folytatja

2011.06.10. 03:33

Tegnap megerősítették a hírt, miszerint Arturs Irbe kapusedző nem fog visszatérni a csapathoz a 2011/12-es szezonra. A csapatszóvivő elmondta, hogy Irbe szerződése júniusban lejárna, ám ettől függetlenül úgy döntött, hogy családi okokra hivatkozva nem folytatja a munkát.

A 44 éves Irbe az elmúlt két szezonban egy remek kapus trió munkáját segítette azzal, hogy felkészítette őket az NHL-be való átmenetre. Idén a csapat történelmet írt azzal, hogy a liga történelmében először szerepeltetett egy idényen belül három 22 éves vagy annál fiatalabb kapust, akik 10 vagy több győzelmet el is értek.

Ennek fényében mindenképp elmondható, hogy szakmailag óriási veszteség de ugyanakkor sok sikert kívánunk neki a civil életben.

Szerző: Buchek8

Szólj hozzá!

Címkék: arturs irbe

Mock Draft

2011.06.08. 13:58

Az offseason egyik legjobban várt pillanata mindig a draft. Idén azt mondja a fáma, hogy az első kör után nagyon nehéz draft vár a GM-ekre. A külföldi oldalakon már persze megjelentek az első körös draftok néhány lehetséges variánsai. Szemezgessünk kicsit.

Steven Hoffner: John Gibson, G, USA U-18 (USHL)

Ezzel Gibson Hoffner Draftjában a második legjobban draftolt kapus lenne.

Adam Kimelman: Nicklas Jensen, LW/RW, Oshawa (OHL)

Nagy, jól korcsolyázó, sok oldalú csatár, akinek fejlődése évről-évre megmutatkozik statokban is.

Mike G. Morreale:Alexander Khokhlachev, C, Windsor (OHL)

Képzett orosz fiatal, aki kemény és támadásban nagyon hasznos. Idén 34 gólt jegyzett, ebből 12 emberelőnyös volt, összesen pedig 76 pontot szerzett.

Capitals Outsider tipp: Vladislav Namestnikov (C) – London Knights (OHL)

A fiatalok közül az egyik legjobb korcsolyázó, remek kézzel megáldott, gyors elvtárs. Vele folytatódna a nagyszerű center draft hagyomány. Védekezni is tud és ahogy a legtöbb fiatalnak, már csak erősödésre és több izomzat felszedésére van szüksége.

Szerző: Buchek8

Szólj hozzá!

Címkék: draft mock

Mi lesz veled Varly?!

2011.06.08. 13:37

Semyon Varlamov sorsa egyre ködösebbé válik, ahogy közeledik a szabadügynök piac nyitánya. Varlamov 2009-ben és 2010-ben is váltotta José Theodore-t a kapuban a playoffban. Idén úgy nézett ki még a Winter Classic után egy hónappal is, hogy stabilan PO kapus lehet, ám folyamatos sérülései miatt Michal Neuvirth került a rangsorban elé.

Ez még nem is lett volna túlzottan nagy probléma, ám láthattuk, hogy Braden Holtby nagyszerű fejlődésen megy keresztül és helyet fog követelni magának a csapatban előbb vagy utóbb. Az nyilvánvaló mindenki számára, hogy Varlamovnak nem a teljesítményével van a baj, hiszen mutatókban jobb, mint cseh kollégája, ám sérülékenysége miatt nem tud egy igazán ütős évet produkálni, emiatt stabil kezdő kapusként nem tudunk vele számolni. Ezek a tények és most lássuk, mi történhet a közel jövőben, mire számíthatunk szeretett kapusunk sorsával kapcsolatban.

Kevesebb, mint egy hónap van tehát, ám a felek még mindig nem ültek le egymással tárgyalni, a szerződés kiterjesztéséről, ez mindenképpen rossz hír.

GMGM-re nagy nyomás helyezhet, az hogy meg kell próbálnia megtartani olyan embereket, mint Karl Alzner vagy Brooks Laich, valamint jövőre Neuvynak is esedékes lesz a szerződés hosszabbítás, ezért ha van érdeklődés, lehet a választott út Varlamov trade-je lesz, ám minden bizonnyal vissza vágyik hazájába is, KHL érdeklődésben pedig nem lesz hiány. Vajon a csapat és Varlamov szempontjából melyik lenne a legmegfelelőbb út?

 

Boyd Kane 13 éves profi karrierje egyik legjobb idényét produkálta. A kemény szélsőnek sok hasznát veszik az emberhátrányok kivédekezésében és emellett karriercsúcsát is beállította pontok tekintetében.

A 33 éves Kane-nek egy, egyéves szerződése járt le, míg most egy új egyéves szerződést kötött

Erősítés Svédországból

2011.06.01. 16:25

Az Expressen és Aftonbladet svéd hírforrások szerint csapatunk aláíratta a 23 éves svéd center/jobb szélsőt, Mattias Sjögren-t. Sjögren, egy,  a maximálisan rookienak adható 2 éves 1,8Mio$ szerződést írt alá. Ügynöke, Claude Lemieux elmondta, az Expressen-nek, hogy hónapok óta érdeklődtek ügyfele iránt, aki egy remek szerződést kapott.

Szintén az Expressen információra hagyatkozva elmondható, hogy 12!!! NHL csapat érdeklődött Sjögren iránt. A játékos remek évet tudhat maga mögött, hiszen a Világbajnokságon ezüst érmet szerzett a Svéd Nemzeti válogatottal, előtte pedig megnyerte az Elitserien-t a Färjestad tagjaként.

 

süti beállítások módosítása