39

2011.02.11. 17:16

Dave Steckel idén káprázatosat nyújt buli el hozatalokban, hiszen 64,5%al vezeti az NHL ezen ranglistáját. De vajon mitől ennyire domináns Stecks bulizási technikája?

Erő, ügyesség és szokatlan technikájának köszönheti sikerét, valamint annak, hogy a 13 éves NHL karrierje során, a bulikra szintén nagyon rákoncentráló Dean Evason kezei alatt dolgozik.

1. lépés:

Derék hajlítása, alacsony guggolás, a botra való kemény ráfogás. Koncentrálás a bulikörre és a zebra kezében lévő pakkra. A megfelelő testhelyzet felvétele mellett rendkívül fontos a koncentráltság, hiszen ahány zebra, annyi bedobás.

 

 

 

 

 

 

2. lépés:

A korong esése közben a lábról emelt bot fonák részéről való visszahúzás. Kevés ellenfél képes ezt az alákapó mozdulatot kellően gyorsan lereagálni. Egy balkezes játékos általában megpróbálná kisöpörni a korongot bal oldalra társához, ám Stecks lábai között söpri hátra, testével fedezve az esetleges javítási kísérletet.

 

 

 

 

 

 

3. lépés:

A hátra söprő mozdulat során a bot éle gyakran éri a korcsolyát, de Stecks egyensúly érzékének és erejének köszönhetően ebben a periódusban, már ellehetetleníti az ellenfél korong megszerzésre tett kísérleteit.

 

 

 

 

 

 

 

Bár ez a hockey egy alulértékelt része, mégis nagyon fontos, hiszen emberelőnyben és emberhátrányban sem mindegy, hogy honnan kell kezdeni az építkezést, vagy épp annak megakadályozását. Ezen remek képességeivel Stecks, csapatársai körében is kivívta az elismerést és nagy könnyebbséget jelent, hogy remek arányban megszerzi a korongot. Stecks nagyon bölcsen, nem osztotta meg minden technikai részletét a dolognak, hiszen ha megmutatná, akkor mások is megtanulnák és sikerrel alkalmaznák azt. Mozgóképen és Stecks tolmácsolásában ITT tekinthetitek meg a bulik Jimmy Hendrixének mozdulatait.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr292654339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása