Brooks Laich nagy napja...

2010.02.11. 04:30

...lehetett volna, ha a csapat bármely más támadója tudott volna egy kis plusz nyújtani.

Az első harmad a szokásos hidegzuhannyal kezdődött. Másodperceken belül gólt kaptunk. Nem sokkal később Brooks Laich volt eredményes Fleischmann passzából. Mike Green remekül játszott, kettő az egyben vezették rá, de gyönyörűen megoldotta a dolgot, hiszen belefeküdt a passzba. Semin kilőtt egy montrealit, eléggé csúnyán vérzett az arca de túlélte.

A második harmad is hidegzuhannyal kezdődött. Az első percben gólt kaptunk, de a következőben már egyenlítettünk. Ovechkin passzát Backstrom váltotta gólra. A játékot a hazai csapat uralta, emberelőnyök tömkelegét kellett kivédekeznünk. Neuvirthet Theodore váltotta a kapuban és jól is kezdte ténykedését, komoly bravúrokat mutatott be. Metropolit emberelőnyben beköszönt korcsolyával, visszanézték mégis megadták valamiért. Aztán 12 másodpercen belül kaptunk még egy gólt. Lapierre volt eredményes. Ovechkin egyenlített volna, ám "gólját" nem adták meg interference miatt. Másfél perccel a harmad vége előtt újabb góllal terhelték Theodore kapuját. 5-2

A harmadik harmad Mike Green emberelőnyös góljával kezdődött, de a kezdeti lendület alább hagyott és a Montreal átvette az irányítást. De egyik emberelőnyük végén eladták a korongot, Laich gyönyörűen ment át a védelmen és góllal fejezte be a kontrát. 5-4. 2:32vel a vége előtt a csapat emberelőnyhöz jutott. Ezt még nem sikerült kihasználni, viszont Theodore lement és végülis 18.4 másodperccel a vége előtt Brooks Laich megszerezte 3. gólját. A csapat hihetetlen igazalmak között 5-2ről egyenlített ki.

A hosszabításban a Washington támadott többet ám kb 20 másodperccel a vége előtt Semin számomra érthetetlen módon ellőte a korongot, amit Price könnyedén fogott és a Montreal kettő a kettőben szinte üres kapuig játszotta. Ezzel hosszabításban 6-5re nyertek.

A mérkőzés hőse washingtoni oldalon mindenképp Brooks Laich. Remekül játszott Mike Green is, illetve a harmadik harmadban Theodore tartotta partyban a csapatot hatalmas védéseivel. Ovechkin, Backstrom és Semin fejben már talán az olimpián vannak. Megérdemelt hazai siker tehát, gratulálunk. Várni kell még az NHL csúcs döntésre...

GOAL SCORERS

WSH:   B. Laich (06:23 - 1st) , N. Backstrom (01:11 - 2nd) , M. Green (PPG, 00:16 - 3rd) , B. Laich (09:02 - 3rd) , B. Laich (19:41 - 3rd)
MTL:   S. Gomez (00:36 - 1st) , T. Pyatt (00:41 - 2nd) , G. Metropolit (PPG, 12:45 - 2nd) , M. Lapierre (12:57 - 2nd) , T. Plekanec (18:56 - 2nd) , T. Plekanec (04:52 - OT)
GOALIES

 

 MTL: C. Price
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Three star selections
1st:   SERGEI KOSTITSYN
2nd:   BROOKS LAICH
3rd:   TOM PYATT

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Szerző: Buchek8

Szólj hozzá!

Címkék: gameday

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr711748412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása