Mi a hülyeség ellenszere?

2010.12.07. 05:19

Csapatunk mostani tevékenykedését látván felmerül a kérdés, hol a hiba!? Talán az edzői stábban?Talán már fejben az agyon hypeolt winter classicra készülnek? Mi változott tavaly óta?

Az edzői stáb ténykedése nagyon érdekel dolog, nyilván nem könnyű jó döntéseket hozni, minden meccs más és más, ám azok mellett a szembetűnő összeállításbeli hibák mellett nem lehet elmenni szótlanul, amiket újabban Boudreau mester és kompániája produkál. A Scott Hannan - Flash trade kapcsán már egyből kérdéses volt, hogy vajon kivel fog védőpárt alkotni Hannan - akiről se jót se rosszatt nem szeretnék mondani, mert nálam minden "friss hús" 10 meccses szoktatási periódussal indul -, ám az igazi kérdés az volt, hogy ki fog kimaradni.

Tyler Sloan: Az úriember, aki 1 góllal és 5 asszisztal áll jelenleg és stabil kerettagnak mondhatja magát az utóbbi időben, annak ellenére, hogy játéka  - 29 éves kora ellenére - nem elég érett. Összesítésben -3 a mutatója, de az Atlanta ellen például -4el zárta a meccset.

Tom Poti: Az ágyéksérüléssel küzdő veterán bekk esteében hatványozottan igaz, az, hogy tapasztalatához méltatlanul játszik. Nyilván nem lehet könnyű dolog egyik meccsen sérültnek lenni, másikon már játszani, de ez is jelzi azt, hogy talán már kezd eljárni az idő felette. Statiszitkái megtévesztőek, hiszen +4-el áll, a Torontó ellen 3 asszisztott is szerzett, de a védekező tevékenységei, vagy éppen azok hiányai hajmeresztőek tudnak lenni.

John Erskine: Az áldozat. Hannan érkezésével úgy tűnik ő lett a kegyvesztett. Noha statisztikái alapján az első védőpárban lenne a helye. Erskine szivesen bunyózik, akár saját maga szórakoztatására, akár csapattársai megvédésének céljából - gondoljunk csak a Byfuglien - Neuvirth esetre - amelyekben mindig  versenyképes. Elmondható tehát, hogy igazi átütő erőt képvisel, kardfogszakálla pedig tiszteletet parancsol. Majdnem Gordie-k sokasága van már most a háta mögött és remek munkát végez, ha ezt összekötjük azzal, hogy az előzőleg említett két delikvensünk milyen mélyrepülésben van, jogosan merül fel a kérdés: Mi a f@szt látnak ezek(BB és kompániája) a jégen?

A választ csak a jó isten tudja, vagy talán még ő sem, hiszen a másik felfoghatatlan dolog, hogy egy támadó -  aki agresszívan támad le, az AHL-ben 25 pontja van és aki bármikor képes beugrani, olyan teljesítménnyel ami példamutató és dícséretes - miért senyved a Hershey Bears csapatában? Igen, MattyPee-ről van szó.
A szezon előtt kérdéses volt, hogy ki marad a "nagy csapat" keretének tagja, ő, vagy Marcus Johansson. Boudreau akkori érvei alapján - Johansson többet tud nyújtani védekezésben -  Johansson mellett tette le a voksát, amit az ifjú svéd meg is hálált és nem egyszer volt már az egyébként szenvedő csapata legjobbja, emberhátrányos védekezésekben is rendre szerepet kap és jól teljesít, remekül passzol. Ez nem volt egy elhibázott döntés BB mestertől, viszont miért nem lehet MattyPee is az állandó keret tagja? Nem először látjuk, hogy MattyPee és az időközben elsőszámú gólfelelőssé előlépett Alex Semin remekül megértik egymást a pályán.

Továbbá, szép dolog a rotáció, de ha nincs meg egy alap, jól bevált szisztéma, amit sérülés miatt vagy egyebek miatt szükség esetén lehet variálni, akkor miért kell ennyire kevergetni a kártyákat? Azt pedig nem mondhatja senki, hogy ne lettek volna meccsek amikor megvolt az a szisztéma ami köré akár egy egész szezont fellehetett volna építeni. Szép dolog a tökéletességre törekvés, de a tökéletességet úgysem lehet elérni, a tökéletesség közeli állapot pedig már nagyon sokszor megvolt, ezért nem értem miért kell állandóan kevergetni a kártyákat. Bármilyen felállásból lehetne, A felállás, de ilyen sűrű kevergetések és edzői alkalmatlanságok miatt aligha hiszem, hogy valaha is megtaláljuk a legjobb felállást.
A pihentetés faktorával pedig huszon egynehány meccs után hagy ne kelljen már még számolni...

Egy saját teljesítményét tekintve nyilvánvalóan csalódott ember  - aki ettől függetlenül mindent megtesz és küzd, és ezért becsülöm is - mit keres az első sorban? Vagy miért kell minden nagy nevet egyetlen sorba pakolni? Ezeknek a gondolatoknak a fényében, úgy vélem, erősen megkérdőjelezhető Bruce Boudreau mester épelméjűsége.

De ahogy mondnai szoktuk, sohasem a legjobb csapat nyeri a kupát és nekünk minden létező hibánk megvan ahhoz, hogy kupát nyerjünk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr102498586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BVBDortmundLaci 2010.12.07. 16:03:38

Akkor szépen sorjában :)
Idán januárban indítottad a blogot és február óta pedig közösen, napi szinten foglalkozunk a dolgokkal. Többen olvassák ha nem is mindig szólnak hozzá, szóval csak nem írtunk és írunk hülyeségeket, csak értünk valamit a jégkoronghoz ha nem is vagyunk szakértők. Ebben a cikkben szereplő írásod minden egyes betűjével egyetértek, úgy gondolom Te is közel 1éves teljesítményt értékeltél, a statokat csak a "rend" kedvéért írtad be.

Sloan: Nem szeretnék imádott csapatom egyetlen játékosáról sem nyomdafestéket nem tűrő hsz-t írni. Viszont ezzel a komával a f@szom tele van. Megkérdőjelezem a helyét az AHL-ben is, nemh az NHL egyik élcsapatában!!?

Poti: Ő rá is nyugodtan rá lehet húzni a vizes lepedőt. Értelmetlenül, dollár milliókért lekötelezte magát hozzánk még 3 évig. Egy leszálló ágban lévő játékos, aki közel 720 meccset játszott ám meg sem közelíti egyáltalán a középszerű játékos szintjét sem amióta közösen "dolgozunk" ezen a blogon.

Erskine: Stay at home bekk létére, bátran és sikeresen lő. Masszív jó kis koma, érthetetlenül állok Én is a mellőzése előtt.
A csapat védő szekció tagja még Green-Schultz, ez a páros az NHL egyik legjobb párja, ha az ügyes ötvenötös nem is sziporkázó játékos, de sok lövést blokkol és helyenként kimagaslót is tud nyújtani.
Carlson-Alzner. Johnny fiú nagyon hamar felvette az NHL ritmusát, meg vagyok vele elégedve annak ellenére, hogy olykor olykor korong eladásai miatt meleg helyzetet teremt a kapunk előtt, de fiatalsága számlájára bőven írható. Alznerben is megvan a kellő potenciál, jó a kémiája Carlsonnal, nem lesz velük gond, bár Alzner ha nem kapja össze magát a 60. meccs környékéig, változtatni kell. Hannan itt jöhetne szóba alternatívaként esetleg, de bőven van még ideje, hiszen csak most érkezett.

Támadó részlegünkben a gond, a második sorral van. Mindenki 3. és 4. sorunkat imádom. Egyszerűen rajongok Gordonért, imádom a játékát, és valljuk be nélkülözhetetlen is. Chimera egy atomvonat, Bradley harcos és roppant hasznos idén. Steckel kicsit javulhatna de elégedett vagyok vele is. Hendricks nagy fogás, emelett öklözik is ha valami nem tetszik neki. Csupa csupa olyan kiegészítő emberke, akik biztosra ki merem mondani, az egyik legjobb 8-12perces emberkék a tengerentúlon. A 2.sorral van gond, dehogy ott mit kellene tenni???...

Buchek8 2010.12.08. 05:21:43

@BVBDortmundLaci: Ez nagyon jó kérdés. Mondjuk ha a második sor ez: Laich-Perreault-Semin - ami szerintem jó lenne, akkor Knubie kénytelen az elsőben játszani kb. Amit a kiegészítőkről írtál nagyon igaz, Brads, Chimera, Gordon és Hendricks, elképesztőek idén :) Plusz még MJo, Stecks és Fehr, és belőlük meglenne mindig a 3.-4. sor - ami amúgy kb így is van - csak mindig bele van úgy variálva hogy némelyiknek már azt se tudom mi a posztja :) Stecksről is csak jót lehet mondani egyébként, legjobb bulielhozó a ligában :)

qx92 2010.12.08. 08:08:48

BB idiota en mar a tavalyi szezon vegen is mondtam szerintem addig nem lessz stanley sajnos amig o az edzo mert a csavo egy kreten

Buchek8 2010.12.08. 16:03:51

@qx92: :) hát én sem fogadnék magunkra jelenleg...

Buchek8 2010.12.08. 20:13:52

és hálistennek még nyilatkozni is tud..."The one good thing about [Schultz's injury] is you've got Hannan now who always leads his team in blocks and shorthanded playing,"
süti beállítások módosítása