A hiányzó láncszem?!

2010.12.01. 03:48

Megkötettett tehát az üzlet. Tomas Fleischmann elhagyja a csapatot és a veterán védő Scott Hannan érkezik cserébe. Scott Hannant 1997-ben válaszotta ki a San José Sharks 23. ként. 775 meccsével azonnal a Caps második legöregebb játékosáról beszélhetünk Tom Poti után. 1994ben a WHL-ben kezdte pályafutását és 1999ig itt is játszott, 1 évet a Tacoma Rockets csapatában, 4 évet pedig a Kelowna Rocketsben. Draftját követően pár évvel a Kentucky Thoroughblades és a San José csapatai ingázott az AHL és az NHL között, majd a milleniumi szezontól fogva 7 szezonon keresztül volt a Sharks kötelékének a tagja. A 2007/08-as szezontól egészen mostanáig pedig a Colorado Avalanche gárdáját erősítette.

775 meccs alatt 30 gólt, 180 pontot és 456 büntetőpercet jegyzett. A Coloradohoz érkezett Ryan O'Byrne Montrealból, Matt Hunwick Bostonból, illetve a két fiatal védő, Kevin Shattenkirk és Ryan Wilson jelenléte segített abban, hogy Hannan elérhető legyen ebben a tradeben.

Hannan 4.5 millió dollárt fog keresni a szezonban, Flash pedig jövőre UFA státuszt kap.

George McPhee szerint Hannannal teljes lesz a védelmünk, ami nagyon fontos, mert a csapat kupát akar nyerni. Elmondta, hogy az eddigi védelemmel is elégedettek voltak, de úgy érezték kell még egy kis plusz. Emellett - kicsit magát is fényezve - elmondta, hogy Hannan viszonylag drága szerződése azért volt elérhető, mert a nyáron jól sáfárkodtak a fizetési sapkával.

Egyből felmerül a kérdés, vajon kivel lesz egy párban Scott Hannan. Erre még sok edzés és variálás - ami idén Boudreau "erőssége" - után kaphatunk választ. Nehéz elképzelni, hogy a Carlzner duó integritását megbontsa a mester, ám lehet, hogy valamelyik fiatalunkkal találja meg legjobban a közös hangot az öreg.

Mindenesetre sok sikert kívánok neki, remélem valóban ő lesz a hiányzó lánc szem a kupárt folytatott ádáz harcban. GMGM idei ténykedését látva, ezt könnyen eltudom képzelni.

és akkor egy kis videózás:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr832485030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása