Kemény divízió lesz...

2010.10.09. 04:20

A mérkőzés nem kezdődött jól senki számára, hiszen a hazaiak kapusa, Pavelec összeesett a jégen 2:25nél egy eszméletvesztés miatt. A két csapat orvosi stábjai rögtön hozzá siettek és 5-10 perc nagyon precíz munka után kivitték hordágyon, ezután Pavelecet korházba szállították.

A játék az eset után folytatódott. Semin remek passza és Flash remek centerezése után Brooks Laich volt eredményes, felavatva ezzel a Pavelec helyére érkező Chris Masont. Flash második asszisztját jegyezhette volna, ha a puckot nem Evander Kane-nek adja el. A chicagóiakkal megerősített Atlanta az első harmadban remek ellenfél benyomását nyújtotta, PK unitja agresszív volt és nem hagyta szóhoz jutni a washingtoni PP unitot. A harmad második felében az amúgy is csendes atlantai közönségnek, amely hangulatára Pavelec esete miatt hatványozottan igaz lett az hogy semmilyen, volt oka mazsolázgatni, hiszen egy meg nem adott góljuk után, melyet talán szabálytalanság előzött meg, remek kis tömegbunyó jött össze a "sarokban". A főkolompos Erskine volt, akiket magával rántott azok pedig Fehr és Chimera voltak. Johansson békekövetként jelent meg az eseményen.

A második sokáig csak a puckért folyó harcról szólt. Mire Ovechkin és Backis elkezdett volna játszani az Atlanta összekapta magát. Neuvirth sokadik nagy védése sem volt elegendő arra, hogy a helyenként határozatlan védelem hibáit javítsa. Oduya nagy lövésébe Andrew Ladd kapott bele, majd a Green ellen befújt büntetőt Evander Kane értékesítette.

A harmadikban Ovi passzát Knuble értékesítette de a nagy nyomásnak (főleg emberelőnyben) nem lett egyenlítés a vége, hiszen Mason mindent fogott. Fredrik Modin lövése után az eredmény 4-2 volt a hazaiknak, amely a meccs végéig már nem is változott. Holnap javíthatunk inmáron hazai pályán, vörösben.

Ami biztos, hogy nagyon szezon eleji a forma. Ovechkinnek és Backisnek bele kell lendülniük. Knuble harcossága és Semin helyenkénti jó játéka tetszetős volt. Johansson-on látszik, hogy tud játszani és nem véletlenül volt agyondícsérve az offseasonban de kevés időt kapott, mozgásra félig Backis-es félig Ovi-s. A második sorunk játékára viszont bármikor lehet alapozni. Ha idén olyan előnnyel nyernénk meg a csoportot, mint tavaly, úgy gondolom az idén erősebb csapatot feltételezne részünkről, hiszen a csoport bőven erősödött és amíg nem pörgünk 100%-on addig keserves meccsek jöhetnek.

GOAL SCORERS

WSH:   B. Laich (03:18 - 1st) , M. Knuble (08:16 - 3rd)
ATL:   E. Kane (07:57 - 1st) , A. Ladd (15:43 - 2nd) , E. Kane (PS, 18:54 - 2nd) , F. Modin (15:00 - 3rd)
GOALIES

 ATL: C. Mason , O. Pavelec

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr292357479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása