Franchise rekord döntés

2010.02.03. 03:57

A CÍM MINDENT ELÁRUL? AKI VISZONT NEM LÁTTA ÉLŐBEN ÉS KIVÁNCSI AZ ISMÉTLÉSRE AZ NE OLVASSA EL, FILMES NYELVEN SZÓLVA ERŐSEN SPOILERES:)

 

A mérkőzést nagyon gyengénk kezdtük, mint ha az öltözőben maradtunk volna. Backstrom-öt egyből a mérkőzés elején kiszórták, ezt még kivédekeztük de ezután körülbelül majd másfél percen belül Bradley-t kiállították és Semin butasága miatt(teljesen indokolatlan High Stick), 5 a 3ba pillanatok alatt gólt kaptunk. Krejci révén a Boston megszerezte a vezetést, az addig(és ezután is) remekül védő Theodore is kapitulált. Az első harmadban remek játékot nyújtott Poti, Pothier, Morrison és Theodore akinek főleg Savard lővéseit kellett hárítania. Fehr fantasztikus löbbölős passzát Chimera egy az egyben vezethette Thomasra, aki bravúrosan védte a próbálkozást, ahogyan az egész meccsen is remekült védett kappott góljai ellenére. Semint megint kiszórták. Az első szünetre egy gólos hátránnyal mentünk pihenni.

A második harmadra érezhetően úgy mentünk ki, mint akik vért ittak és ennek meg is lett az eredménye. Thomas remekül védett, több nagy bravúrt is bemutatott, például Ovechkin lövésénél...de amikor Ovechkinnek sem megy, jön Knuble és egyenlít. Knuble szenzációs formában van, hiszen az utolsó 14 meccsén 12szer volt eredményes és 3 asszisztot is összehozott, idei 19. gólja volt ez a találat. Végig támadtuk az első 10 percet, 6 percig voltunk emberelőnyben ám egyiket sem tudtuk kihasználni, sőt, majdnem előjött a Caps betegség is, az emberelőnyben kapott gól. Elvesztettük a pakkot és Knuble, nem tudtam szabályosan megakadályozni Krejci-t a gólszerzésben ezért büntetőt kapott a hazai csapat, amit Krejci csúnyán mellé lőtt. 16 másodpercig voltunk 5 a 3ban is és futotta is egy lövésre de Thomas ezt is kivédte. Laich és Erskin összeakaszkodott pár boccsal de konkrét verekedés nem alakult ki ezekből, illetve az egyik macit közvetlen közelről homlokon lőttünk(véletlenül), elég csúnyán felszakadt szegény pára homloka de tudta folytatni később a játékot. Semin harmadszor is kiszórták a meccsen, ezen már ő sem lepődött meg :) Backstrom még egy emeléssel is próbálkozott de rövidre szabta. A harmad második felében inkább a hazaiak domináltak de az eredmény nem válzotott és 1-1 el vonultak a csapatok a második pihenőre.

A harmadik harmad Ovechkin 2 perces büntetésével kezdődött. Ezután támadásba lendült a Caps és Laich megszerezte a vezetést a csapatnak. Boychuk és Ovechkin 3 kemény bodycheck erejéig megtalálták egymást de nem haragudtak meg egymásra szóval nem lett ebből sem verekedés. Tovább támadott a Caps és ennek eredménye képp Pothier második és Poti asszisztjából idei második gólját szerezte Boyd Gordon. A Washington 76 gólt lőtt a harmadik harmadban, ebben IS vezet a ligában.(Második a Vancouver 68 góllal.)Theodore 40 védést mutatott be és a szerencse is vele volt, hiszen a Bostoniak két hatalmas keresztlecet is lőttek a meccs során. Másfél perc volt hátra amikor a bocsok levittek Thomas kapust ám elvesztették a korongot és Ovechkin fonákkal az üres kapuba terelte azt, megszerezve ezzel idei 36. gólját. Ezzel a beállította a 4-1es végeredményt.

A csapat adott egy harmad előnyt a bocsoknak, majd felszívták magukat és ezzel történelmet írtak. Sorozatban 11 mérkőzésen diadalmaskodtak és ezzel abszolút franchise történelmet írtak. Velünk volt a szerencse is, ám vitathatatlan, hogy megérdemelt volt a siker. Megint kiváló volt a csapatmunka és Theodore kapus fantasztikus teljesítménnyel járult még hozzá ehez, szinte megtagadta a gólokat. A Boston nagyon jól játszotta az emberelőnyös szituációkat és jól védekezett emberhátrányban de ez, ilyen sokrétű támadó egység ellen bizony kevésnek bizonyult.

ÖSSZEFOGLALÓ

 

Three star selections
1st:   JOSE THEODORE
2nd:   TOM POTI
3rd:   DAVID KREJCI

 

Negyedikén a Madison Square Gardenbe látogatunk.

ROCK THE RED!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr691724484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spiler 2010.02.03. 20:43:57

Garden régen oroszlánbarlag volt, de mára csak a szag maradt meg! leverjük öket IS!!!!!!!!!

spiler 2010.02.03. 20:53:52

azt látam hogy oli jokinent leigazolták iletve egy kettös cserét hajtottak végre a flamesel de azt is monta az espn-en gino reda, az egyik szakom, hogy kovalcsukot leigazolhtja a flames. és hogy a caps is cserelehetöségen gondolkodik hátvéd ügyben. de azt nem monták hogy kit és hogy kire cserélne. nem halottál valamit??????

spiler 2010.02.03. 20:54:40

azért jokinen ide, vagy oda, nyerünk és kész!

Buchek8 2010.02.04. 06:14:20

erről még nem hallottam és nem is írnak semmit, más: a Pittsburgh elleni meccs bevétele megy Haiti-ra :)
süti beállítások módosítása