Big Red-D?

2011.05.25. 02:58

Ahogy a baseball-ban sem lehet elég pitchered, úgy az NHL-ben sem lehet elég védőd, mondta annó GMGM. Ezen állítását remekül beigazolta az idei playoff - és a playoffot közvetlenül megelőző 10-15 mérkőzés - hiszen Green játszotta a legkevesebb mérkőzést az alapszakaszban, Widemannak kimaradt a playoff, Tom Potinak pedig gyakorlatilag a teljes szezon

A jövőre nézve Green, Carlson, Wideman, Jeff Schultz, Tom Poti, John Erskine és Tyler Sloan szerződéssel rendelkezik, Alzner új szerződésre vár, Dmitri Orlov pedig a training camp-ben bizonyítana. Kilenc védő küzd hat helyért és az idei offseason UFA státuszba kerülő védőit elnézve nem csak kilencen lesznek. (Ide vehetjük még Hannant, hsiezn ő is UFA lesz, ám 4,5 millió dolláros fizetése teljesítményének arányában irreális, ahogy az is, hogy követeléseiből lentebb ad. Ill. ez a hat hely nyilván képletesen a Caps 3 védő párját jelenti, hiszen Sloan és Orlov esetében a Hershey Bears az elsődleges nézőpont.)

Ezen játékosok közül teljesítménye és sérülékenysége alapján Tom Poti az a gyenge láncszám -  akit bár 2013-ig szerződés köt - akinek távoznia kellene, ezt GMGM is megpendítette már egy interjú során.

Hiába a valószínűleg emelkedő cap hit, ezeknek a védőjátékosoknak a birtokában nem biztos, hogy nagyon figyelnünk kell, de érdemes sorra venni, milyen védők lesznek UFA piacon július elsejétől. Hiszen az áhított kupa idén sem lett meg és Teddy hiába tervezi a változásokat inkább a vezetőségben, azért egy jó nevű védővel talán könnyebb lenne mindenki dolga.

Tomas Kaberle - A Boston PP-jét 47/4es kihasználásról az első helyre repítette, utolsó hat szezonjából pedig 4-szer a tíz legtöbb pontot szerző védő közt végzett. A 33 éves Kaberle idei keresete 4.25 millió dollár.

Joni Pitkanen - A 27 éves védő lehet az egyik legvonzóbb UFA, hiszen remekül korcsolyázik, jól osztja a pakkot és nem gyenge jégidőket tud produkálni. Átlag 25 perce az 5. legtöbb volt idén a keleti konferenciában. Fizetési igénye $5 millióra saccolható. 

Kevin Bieksa - Ha Hannan távozik, ő lenne a legmegfelelőbb arra, hogy betöltse azt a szerepkört amit Hanna tölt/töltött be. Ennek feltétele természetesen, hogy elfogadható szerződést tudjanak kötni a felek. A 29 éves védő idén $3.75 milliót keres, ám ez jövőre jelentősen többre saccolható, hiszen egy remek csapatban teljesít kiválóan, mondhatni, minden jégen töltött perccel feljebb tornássza saját árát. 

Hal Gill - A 36 éves védő legnagyobb erőssége a blokkolás, ezt ellenünk is bemutatta a tavalyi szériában, különösen a Game 7 alkalmával. Gill gyakran kapott rookie partnereket azzal a céllal, hogy mellette fejlődjenek és ezek ha PK Subban vagy Kris Letang játékát nézzük, nagyon jól sikerültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr692930506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bergerdaniel · http://ujkurir.blog.hu 2011.05.25. 20:58:40

Bieksa tegnap gólt lőtt a hosszabításban, Stanley-döntőt játszhat, igen mélyen a zsebbe kell nyúlnunk, ha meg akarjuk szerezni. :)

Buchek8 2011.05.25. 22:16:55

@berger90: Szivesen látnám itt de kevés rá az esély, Gill-nek is örülnék, bár elég öregecske már. Kaberlétől kíméljenek meg inkább :)
süti beállítások módosítása