Csapatunk general managere, George McPhee nagyjából két nappal a kiesést követően leszögezte, nem terveznek nagy változásokat a keretben. Ugyanakkor két jó játékos is szabadügynök lesz, név szerint Semyon Varlamov és Karl Alzner.

Fennáll a veszélye, hogy jó ajánlatot kapnak valahonnan, esetleg a csapat vezéráldozatként egy fiatal titánra cserélheti valamelyikőjüket a draft után. 
Ott van továbbá Laich, aki a csapat egyik kiemelkedő játékosa már 2004 óta - ebben az évben kicsit kisebb tűzzel játszott, 16 gólt lőtt csak - tavaly azonban karriercsúcsot jelentő 59 pontja volt az alapszakaszban, érthető, hogy a vezetőség marasztalja. Mellette szól, hogy végigjátszotta a szezont (82 jégrelépés, tehát minden alapszakasz-meccs), alapembere a csapatnak Ovecskin és sok más ember mellett.
-"Hat éve vagyok már itt. Ez a csapat meglátta bennem a tehetséget, én pedig hűen szolgálom a csapatot. Persze, hogy nagy az érzelmi nyomás." - nyilatkozta Laich - "de ez a dolog most nem csak rajtam múlik. Ha a Washington meg akar tartani, az jó. De abszolút kettőn áll, akarnak-e változást."

Arnott a maga 36 évével igazi veterán vezér a pályán és az öltözőben egyaránt.
Még a február 28.-i trade idején jött a New Jerseyből (a határidő előtt nagyjából 20 perccel), és néhány hónap alatt nagyon beleszeretett a dolgokba.
"Fantasztikus a város, a csapat is elsőrendű. - mondta a keddi sajtótájékoztatón -  Igazán jó itt játszani ezekkel a fiatal srácokkal, az idősebbek pedig jól kiegészítik az egészet. Tök jó érzés itt nyerni, csak hát az idén sem jött össze. De mindig van következő év, tanulunk és keményen edzünk most is."
 

 Választ hamarosan kapunk, de nem lenne bölcs döntés ezt a keretet nagyon szétkapni.

(washingtonexaminer.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr112909555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buchek8 2011.05.17. 02:06:39

Hockeyban nem igazán jelentős tényező a klubhűség, viszont Laich egy olyan figura aki nem szívesen látnék más mezben. Alznert meg kell tartani mindenképp, az idei PO egyik legjobbja volt és még csak fejlődésben van. Varly remek kapus és kedvencem de nagyon hajlamos a sérülésre, ő körülötte bizonytalannak érzem az erőt :) Sajnos :/

BVBDortmundLaci 2011.05.20. 00:06:39

Alzner UFA, ott lehet gond, mivel tudásához képest Poti és Schultz is horribilisan maga fizetéssel rendelkezik.
Varlamov RFA, ott aggódni való nem sok.
Laich és Gordon nagyon remélem hogy hosszabítani fog és ugyanilyen reménnyel bízom Arnott távozása mellett is.

Buchek8 2011.05.20. 02:09:13

@BVBDortmundLaci: A Teddy nyilatkozat kicsit megörvendeztetett, mert bár könnyebb a vezetőség meg a csapat körüli fazonok fejét venni, szerintem lesz a keretben is némi változás és ha csak ő is ért egy kicsit a dolgokhoz, akkor Potit elküldeti szépen, Alznert nem szabad veszni hagyni. Annak örülök hogy szerintem Varly sima lesz, remélem valóban nem akarják kigolyózni a sérülékenysége miatt.

BVBDortmundLaci 2011.05.20. 04:10:13

@Buchek8: Nekem is visszahozta valamennyire az életkedvem.
Szó volt a nyilatkozatában arról is, hogy stay-at home def.man hiányban szenved a csapat, előrefelé pedig a sok sérült miatt akadozott a gépezet. Nagyon remélem hogy a Poti, Schultz duónak lefőtt a kávé Washingtonban.
Varlyban 98%-ra biztos vagyok hogy aláír. Mivel RFA ezért elég kicsi a valószínűsége hogy ingyen távozik. Aláír mint tavaly Flash és egy jó cserealap lesz. Kétlem azonban hogy már most a Neuvy-Holtby duó lenne a TOP2, bár az új edző személyétől is függ ez a kérdés. Lehet hozunk backupnak valami idősebb de olcsó fazont és akkor trade Varly, ezt is eltudom képzelni

Buchek8 2011.05.20. 16:39:36

@BVBDortmundLaci: Remélem adunk neki még egy kis időt, aztán majd meglátjuk. Bieksa?

BVBDortmundLaci 2011.05.21. 15:15:46

@Buchek8: Sansztalan...Jó dolga van Kanadában és nekem nem is kellene.

Buchek8 2011.05.21. 15:41:11

@BVBDortmundLaci: De UFA lesz és ha nyernek lehet szétcsapódnak, mint a BHawks. Én szivesen látnám.

Buchek8 2011.05.22. 03:26:45

- Hannan is UFA lesz a nyáron, 4,5 millió volt idén
- Gordo is UFA lesz, 800 ezret bőven megér
- Bradley is UFA lesz, 1 milliót bőven megér
- Arnott detto UFA, 4,5 milliót nem nagyon ér
- Alzner csak RFA lesz 1.675 milla volt idén
- Brooksie UFA, $2,066,667
- Marco UFA, 3,5 milla volt, én szívem szerint megtartanám, de úgy érzem ő vele nem akarnak aláíratni.
- Sean Collins UFA, $650,000, tippem sincs.
- Varly, RFA, $821,667 - “If he wants to go to the KHL, let him go,” McPhee said Thursday. “This is the best league in the world and most players want to play here. I don't pay any attention to that stuff with any of the European players. If they want to go to Europe to play, go back to play. If that's what they do, then you've got the wrong guy.”
süti beállítások módosítása