March 25 vs. Ottawa Senators at Scotiabank Place     
Time:
7:30 pm
TV: Comcast SportsNet
Radio: 820AM, 1500AM and XM
Pre-Game: Pre-Cap Podcast at 2 p.m. on washingtoncaps.com

Washington Capitals (43-21-10)
Ottawa Senators (28-37-9)

Míg csapatkapitányunk sérülés miatt pihenőjét tölti, mely alatt, szokatlan módon, csak a tv-ből követi nyomon csapattársai játékát, addig a csapat többi - nem sérült - felére újabb meccs vár a Capital Clash alkalmával, hiszen soros ellenfelünk, az Ottawa Senators gárdája lesz.( Ovechkin egyébként elmondta, hogy mivel már a csapat helye biztosított a PO-ban, ezért örül a kis kényszerpihenőnek, mely alatt ráfókuszálhat a rájátszás küzdelmeire)

A támadó szekció másik nagy hiányzója, Jason Arnott úgy nyilatkozott, hogy jobban érzi magát, egyre jobban és reményei szerint visszatérése már nem várat sokat magára de azt is elmondta, hogy ez napról-napra fog majd kiderülni.

A PO közeledtével egyre égetőbbé váló kapus kérdés kapcsán Bruce Boudreau elmondta, hogy ha egy kapusunk nagyon belejön, akkor nem fogja kivenni a felállásból, de a pillanatnyi helyzet is nagyon befolyásoló lehet ennek eldöntésében. A pillanatnyi helyzet jelenleg az, hogy Varlamov még nem 100%os, Neuvirth viszont egyre megbízhatóbb és jobb formát mutat. Elképzelhető egy szokásos Capitals Playoff forgatókönyv is, mi szerint Neuvy nem bírja majd a feszkót és akkor az örök playoff beugró, Varly - már ha teljesen egészséges - beugrik, hogy kihúzza a csapatot az esetleges kalamajkából. Tavaly elég volt ez átélni....

Mike Green esete még kacifántosabb, hiszen az utolsó 20 meccsből 18 meccsen nem szerepelt. A Rangers elleni február 25.ei meccs óta nem végzett még teljes edzés munkát sem. Boudreau mester kedden közölte a jó hírt, hogy Green jobban érzi már magát, ám a csapatba való visszatérése még nincs betervezve, a playoff előtti visszatérésének lehetőségét pedig bizonytalannak nevezte.

Csapatunk újoncát, a tehetséges Marcus Johanssont edzés közben érte a baj, egy száját eltaláló korong "személyében". Elég szép vágás keletkezett az ajkán, mely igényelt pár öltést, ám az Ottawa elleni játékától ennyi nem tántorítja el valószínűleg az ifjú svédet.

A további sérültek, vagy veszélyeztettek listáját gyarapítja még Backstrom, aki ugyan ismét játszik rendszeresen, hüvelyk-új törése és az arra való rásérülése még mindig kicsit akadályozható tényező lehet a játékában. Poti altesti sérülése miatt valószínűleg már nem keserít minket idén. Eric Fehrnek reális esélye van a PO-ra visszatérni.

Mivel csapatunk a Philadelphia legyőzésével biztosította magát a rájátszásban, ezért a hátralévő 8 meccsre a sérültek visszatérését leszámítva nem sok kérdés maradt. Divízió elsőségünk bár még nem biztos, a Tampa mostani formáját látva, szinte borítékolható az újabb Divison Title. A konferencia megnyerésére is reális esélyünk van, sőt, matematikailag az Elnöki is megnyerhető lenne, ám ezt a Canucks gárdája nem valószínű, hogy kiengedi már a kezei közül. De ezt annyira nem is siratjuk, mert a dolog lényegi része csak most következik, a rájátszásban kell kiemelkedőt nyújtania a csapatnak, hogy végre megszerezhessük a hőn áhított kupát. Innentől minden meccs, egyfajta matiné meccs lesz, melyeknek - ha a szakmai stáb épelméjű - a rájátszásra való felkészülést kell szolgálnia. Ennek első lépése a konferencia és liga sereghajtóságért "küzdő" Ottawa Senators elleni idegenbeli meccs, mely magyar idő szerint hajnali fél 1kor veszi kezdetét.

---------------------------------------------------------------------

A meccs végül is unalmas veresége fulladt.

 

Szerző: Buchek8

4 komment

Címkék: gameday

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr522771138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buchek8 2011.03.25. 20:03:18

@BVBDortmundLaci: Ahogy érzed Lászlóm, ahogy érzed :) de egyszerűbb ha belejavítassz ;)

BVBDortmundLaci 2011.03.25. 20:21:56

@Buchek8: Nem javítgatok bele, remek munka, de a hüvelyk-új törés az hatalmas :)
Szebbé tetted a délutánom :)

Buchek8 2011.03.25. 20:27:14

@BVBDortmundLaci: pedig nem állt szándékomban....:D:P
süti beállítások módosítása