Good Job Baby, Good Job!

2011.01.03. 03:46

Minden a helyére került, a jég a körülményekhez képest kíváló állapotban volt. Mindkét csapat az utolsó practice után elégedetten nyilatkozott a speciálisan létrehozott felületről. Ovechkin stílusosan tojás labdával őrültködött még a jégen, bemutatta családját a médiának, aláírások tömkelegét osztogatta a fiataloknak... azután pedig elkezdődött minden idők egyik legjobban várt Winter Classic mérkőzése, magyar idő szerint január 2. 02:07 perckor.  

Az első harmadban dinamikus, pörgős volt a játék. Eszméletlen mennyiségű lövés záporott Varlamov és Fleury kapujára, akik hibátlanul állták a próbálkozásokat. A csörtét színesítette Erskine és Rupp öklözése,
A második harmad első percében rosszul cserélt a Pens, melynek következtében Sasha kiugrott azonban védett a hazai hálóőr. A másik szupersztár is elpuskázott egy ziccert, majd érkezett Geno és megszerezte a vezetést a pingvineknek, 1-0. A harmad közepén előnyt kaptunk, Green eltörte a pakkot majd a lendülete tovább vitte és a kapu elé vetődött, Backström és Perreault addig okoskodott a helyszínen míg Knuble bepöckölte a játékszert és egalizáltuk az állást. 5 perccel a harmad vége előtt az 1/1-es kapus kikorcsolyázott a kapu mögé, rossz megoldást választott így a korongot megszerezte Johansson aki visszatette Fehr-nek aki a kapuba továbbított. Szünetre tehát 1 gólos előnnyel mehettünk, és egy kis mosollyal az arcunkon.
Boudreau teljesen más taktikával küldte ki a csapatot a záró játékrészre, teljesen visszaálltunk és átadtuk a pálya középső részét is a Pittsburghnek. Jószerivel ki nem mozdultunk a defenzív zónánkból, mikor is 8 perccel a vége előtt Chimera mesteri passzát követően Fehr kiugrott és a kapuba zúdította bombáját. Két gólos előnyünk volt, továbbra is roppant intelligens játékot bemutatva produkáltunk. Az utolsó percekben a világoskék mezes alakulatnak nem tetszett az eredményjelzőn villogó állás, így ököllel próbáltok revansot venni, természetesen sikertelenül.
Az Az utóbbi évek téli klasszikusát figyelembe véve, biztosan bent leszünk a döntőben. Hiszen aki idegenben nyert, az a döntőben szerepelt, azonban ott vereséget szenvedett. Nekünk azonban több kell, mindenesetre bíztató szezonkezdet volt egy tökéletes mérkőzéssel. Folytatás otthon a Verizonban a divízió rivális Tampa ellen. Győzelem esetén ismét magabiztosan átvennénk a vezetést dél-keleten.

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr412555680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buchek8 2011.01.03. 15:21:34

Elsőre már egy bukott döntő sem lenne gáz szerintem :)

BVBDortmundLaci 2011.01.03. 18:10:14

@Buchek8: Abban már volt része a csapatnak történelme során, illdomos lenne egy Lord Stanleyt hazavinni mostmár Washingtonba :)

Az okos, fegyelmezett játékunk meglepett. Sorösszetételek és kémia szempontjából úgy gondolom a lehető legjobb döntést hozta BB. Poti és Sloan rohadt mód nem hiányzott a csapatból, Beagle<-->Gordon alternatíva pedig abszolút kellemes. Kapus poszton Varly - Neuvy sorrend alkalmas. Nekem nagyon nagyon tetszett a csapat mentalitása és mutatott prdoukciója

Buchek8 2011.01.03. 19:33:59

@BVBDortmundLaci: Abszolút egyet értek. Knubieról mi a véleményed?Még most is elzavarnád?
süti beállítások módosítása