Az utóbbi napok csendjét vihar előttinek is mondhatnánk. Mivel július első napján semmit sem alkottunk a piacon, bizakodva vártuk hogy azért mégis érkezik valamiféle erősítés a távozók helyére, ám mindhiába...azaz mégis...Levente Péter és Gryllus Vilmos Égből pottyant meséit meghazuttoló hirtelenséggel csöppent a Verizon Centerbe Dany Sabourin. Ha sokkot nem is kaptunk a vérverejtékes munkával leigazolt portás neve hallatán, mostmár abban bizakodtunk hogy RFA spielereink elfogadják az eléjük tett qualifying offert. A várva várt siker azonban ismét meghozta gyümölcsét, melyet megszokhattunk ebben az évben egyre jobban teljesítő és szeretett menedzsmentünktől.

Torontóban Július 20 és Augusztus 4-e között lesznek a Választott Bírósági tárgyalások ( Salary Arbitration ), ahol mind a játékos és a klub érvényre juttathatja saját elképzeléseit. A tárgyaláson a sportoló és a csapat minden egyes érvet elmondhat, és a választott bíró (arbitrator - aki egy semleges harmadik fél ), ezek után megállapíthatja a játékos fizetését. A választott bíróságnak a döntését a felek meghallgatását követő 48 órán belül meg kell hoznia. Amikor kihirdetik, a csapaté a jog, hogy döntsön: visszautasítja vagy elfogadja a fizetésemelést. Ha elfogadja, a játékos a kötelékében marad, ha elutasítja, korlátlan szabad ügynökké válik, mehet máshová.

Az NHL szabályozza azt is, milyen bizonyítékokat lehet a salary arbitration eljárás során felhasználni. Ilyen a játékos általános teljesítménye, beleértve a statisztikákat is, az összes korábbi szezonban. Sérülések és betegségek, valamint az összes lejátszott mérkőzések száma. A játékos szolgálati ideje az aktuális csapatában és az NHL-ben. A játékos teljes hozzájárulása a csapat sikerében vagy kudarcában. A játékos vezető szerepe, illetve a közönségre gyakorolt hatása, népszerűsége. A teljesítmény és a fizetés arányba állítása más hasonló játékoséval.

Vannak kifejezetten nem elfogadható bizonyítékok: a fizetés és a teljesítmény arányba állítása hasonló tudású játékoséval, aki UFA-ként írt alá. Ajánlólevél, videó- és médiajelentések. A csapatok részéről pénzügyi kimutatások. A fizetés plafon és a csapat bérelszámolási helyzete.

ShaMo és Brooksie 2008-ban, míg tavaly a besózott seggű Jurcina igényelte ezt a folyamatot. Idén tehát Fehr, Flash és Schultz folyamadott a bírósághoz. Utóbbi esetében a tavalyi 715,000 $ fizuja jelentősen emelkedhet, hiszen ő lett az idény plus/minus díjasa. Flash esetében is a tavalyi szezonban nyújtott teljesítménye alapján bőven 1 millió dollár feletti fizetési javaslatra számíthat az arbitrátoroktól. Fehr is benyújtotta keresetét a bírósághoz amely hasonlóan a milliós nagyság felé kerekedhet az idei 771,750 $-os fizetéséhez képest. Boyd Gordon egyenlőre nem fogadta el a szerződési tervezetét de pozitív hangulatú tárgyalások folynak közte és a vezetőség között, így 15-ig szignózhatják a szükséges dokumentumokat.

Természetesen megegyezhetnek a felek továbbra is, ám aligha fordulhat elő a két játékos esetében akik "jó pár" dolcsis emelést kérnek a vezetőségtől, akik egyenlőre nem teljesítik az ő és ügynökeik kívánságait.

Ha kérhetnék csak egyet ( komolyan nem kell a három kívánság és még a pöttyös labda sem, becs. szó ) Dévényi Tibi bácsitól az kapcsolatos lenne GMGM-el...

A bejegyzés trackback címe:

https://capitals.blog.hu/api/trackback/id/tr832132286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buchek8 2010.07.06. 02:45:51

Gyönyörű cikk :)

Igazából, a klub vezetőség helyében a pofámról sülne le a bőr ha ilyenre kényszerülnék, nevetséges ami az uborka szezonban megy :/

BVBDortmundLaci 2010.07.06. 12:11:36

@Buchek8: Köszönöm :)

Ne is mond...kb. 3/4 óra alatt készültem el vele és közben majd felrobbantam. Ezek után én semmi zseniálisat nem látok és feltételezek a vezetőségünkben, szimplán úgy kúrják el a csapatot ahogy a nagy könyvben meg vagyon írva!!!

spiler 2010.07.06. 16:17:23

gyerekek egyre jobb ez a átigazolási idöszak!

BVBDortmundLaci 2010.07.06. 22:51:00

@spiler: Botrányosan teljesít a menedzsment...ugyan ők a szakemberek, bár most a szakértelmet kicsit kétségbe vonom

Buchek8 2010.07.06. 22:57:59

@BVBDortmundLaci: "szakemberek" és "szakértelem" :D Ahogy spiler kolléga fogalmazott, teddy helyébe már kibattam volna őket a csába :)
süti beállítások módosítása